5 survivalistin selviytymistaitoa

5 askelta survivalistiksi – taidot selviytymiseen

Tuntuuko sinusta, että maailma on menossa päivä päivältä hulluumpaan suuntaan? Sellainen olo minullakin on. Siksi yritän pitää selviytymistaitoni – ja kaikki selviytymiseen liittyvät ominaisuuteni – mahdollisimman terävinä.

Ei, en tarkoita, että vetäydyn valmiiksi bunkkeriin ja itken itseni uneen. Ei survivalistin tarvitse olla hullu ja tyhmä. Survivalisti voi elää aivan tavallista yhdeksästä viiteen arkea. Käydä töissä. Viedä lapset tarhaan. Maksaa asuntolainaa.

Ero ”tavalliseen kansalaiseen” on valmistautumisessa. Survivalisti on valmistautunut. Ja jos haluat oikeasti olla valmis, sinulla pitää olla nämä 5 kohtaa kondiksessa.

1. Hyvä peruskunto

Niin, tämä nyt ei ole mikään suoranainen selviytymistaito sanan varsinaisessa merkityksessä. Hyvä peruskunto on kuitenkin todella tärkeä edellytys selviytymiselle niin luonnossa kuin kaupungissa. Etenkin tilanteissa, joissa ”paska osuu tuulettimeen” (SHTF) oikein kunnolla. Tilanteissa, joissa kaaos ja anarkia valtaavat maailman ja edellytykset helppoon suomalaiseen elämään vähenevät (esim. ruoka loppuu kaupoista…).

Hyvä lihaskunto auttaa sinua pilkkomaan puita, metsästämään ja rakentamaan kunnon suojan. Hyvä aerobinen kestävyys auttaa, kun sinun pitää siirtyä pitkiä matkoja kerralla – tai kun yrität paeta esimerkiksi luonnonvoimia, eläimiä tai toisia ihmisiä.

Pelkät treenatut aivot eivät riitä, myös lihasten pitää olla kondiksessa.

2. Perustaidot luonnossa selviytymiseen

Ennen kuin lähdeät hakemaan kaupasta 30 kiloa säilöketölkkejä – opettele perustaidot luonnossa selviytymiseen: miten tehdään tuli, miten löydät vettä ja miten kestävä suoja rakennetaan.

Nämä kolme taitoa pitää jokaisen survivalistin osata. Vasta, kun olet sataprosenttisen varma, että taitosi ovat riittävällä tasolla – sitten voit lähteä lähikauppaan ostamaan preppaajan ostoslistamme aineksia.

3. Valmistaudu

Ei. Emme tarkoita, että sinun täytyy rakentaa itsellesi ydinsodan kestävä bunkkeri tai haalia kaupasta purkkiruokaa perheellesi viideksi vuodeksi. Suosittelemme kuitenkin ostamaan jokusen kilon (esim. parikymmentä purkkia) tonnikalaa, vihanneksia ja papuja. Sekä pari kiloa suolaa, sokeria, riisiä ja maapähkinävoita.

Samalla, kun olet kaupassa – osta itsellesi ladattava LED-taskulamppu (yksi per perheenjäsen). Osta tyhjiä vesisäiliöitä ja täytä ne itse. Ja tarkasta, että sinulla on laaja ensiapulaukku kotonasi ja autossasi.

4. Opettele hankkimaan ruokaa

Jos tuntemamme maailma muuttuu täysin, ei ruokaa välttämättä saa enää lähikaupasta. Siksi sinun pitää oppia elämään luonnon antimilla.

  1. Opettele kasvattamaan ruokaa.
  2. Opettele tunnistamaan suomalaisten metsien syötävät kasvit.
  3. Opettele kalastamaan.
  4. Opettele metsästämään. Aloita vaikka jäniksistä ja oravista.

Ja nyt, kun olet oppimassa uutta – muista samalla opetella perkaamaan kalat ja eläimet sekä valmistamaan ruokaa tarvittaessa avotulella.

5. Opettele vanhoja kädentaitoja

Ennen nykyisenlaisen kulutusyhteiskunnan syntyä, ihmiset osasivat itse kutoa, valmistaa hilloja, leipoa, kuivata lihaa ja panna olutta. Nykyään nämä taidot ovat harvinaisia.

Yksi suosikkitaitojamme on saippuan valmistaminen käsin. Hygienia on nimittäin yllättävän tärkeää.

Yhteenveto

Suorita nämä 5 askelta ja olet parempi survivalisti. Olet nyt paremmin valmistautunut kuin valtaosa kansasta. Ja se on pahan paikan sattuessa suuri etu.

Leave a Reply