Mitkä ovat parhaita ruokia varastoon

10+1 parasta varastoitavaa ruokaa

Suosittelen näitä 10 ruokatuotetta, joilla pääset alkuun elintarvikkeiden varastoinnin kanssa. Jos tuotteet eivät syystä tai toisesta sovi perheellesi, voit varastoida myös käyttämiäsi vaihtoehtoisia ratkaisuja. Kiinnitä huomiota elintarvikevarastoiden vihollisiin ja yritä säilöä ruoka mahdollisimman optimaalisiin olosuhteisiin.

1. Vehnä

Vehnä toimii leivän, tortillojen ja pizzapohjan perustana. Olen varastoinut kovaa punaista vehnää leipiä varten, kovaa valkoista vehnää yleiskäyttöön ja pehmeää valkoista vehnää leivonnaisiin.

2. Riisi

Sellaisenaan riisi ei ole pääruoka. Yrtteihin ja kasviksiin sekoitettuna se kuitenkin toimii yksinkertaisena ateriana. Erityisesti pääruokien, kuten pikapaistin, kanssa tarjoiltuna riisi on erinomaista ruokaa. Huomioi: ruskea riisi sisältää öljyä, joka tulee ennen pitkään eltaantumaan. Säilö riisi kylmiin lämpötiloihin, esimerkiksi alle 60 asteeseen. Näin se tulee säilymään tuoreena pidempään. Muussa tapauksessa riisin säilymisaika on noin vuoden verran.

3. Kuivattu maito

Ilman sähköä tuore maito pilaantuu tunneissa. Hätätilanteessa tuoretta maitoa on vaikeaa löytää, ellet sitten omista omaa lehmää tai vuohia. Kuivattu maito ei ole tarkoitettu vain juotavaksi, mutta myös raaka-aineeksi muiden ruokien valmistukseen. Etsi erityisesti pahvipakkauksiin pakattua, pitkään säilyvää maitoa. Se on erinomainen vaihtoehto kuivatulle maidolle.

4. Suola

Säilö paikallisesta ruokakaupastasi ostamaa ruokasuolaa. Suola on edullinen ja käyttötarkoitukseltaan monipuolinen tuote. Minä olen ostanut laatikoittain Kosher-suolaa sekä tavallista jodioitua ruokasuolaa hätätilanteiden varalle.

5. Pavut

Osta säilykepapuja tai kokeile erilaisia kuivapapuja. Pavut ovat monipuolinen, taloudellinen ja hyvä kuidunlähde. Kuivatut pavut voidaan jauhaa jauheeksi ja hyödyntää kaikessa aina kekseistä keittoihin.

6. Tomaatit

Säilyketomaatit, tomaattikastike, tomaattitahna, tomaatipyre… mahdollisuuksia on loputtomiin. Odota, kunnes tomaatit ovat taas alennuksessa ja nappaa muutama kymmenen tölkkiä mukaan kaupasta. Opettele säilömään ja kuivamaan tomaatteja. Tomaatti on salsojen, keittojen, haudukkeiden ja kastikkeiden perusta. Lyön vaikka vetoa, että olet syönyt jotakin tomaattista viimeisten 48 tunnin aikana!

7. Muut säilykekasvikset ja hedelmät

Säilykkeet tarjoavat tärkeitä ravintoaineita, laajentavat reseptivalikoimaasi ja säilyvät pitkään. Jos vatsasi ei kestä vihanneksia, kokeile kuivattaa omasi tai osta kylmäkuivatettuja tuotteita.

8. Maapähkinävoi

Proteiinirikasta, herkullista sellaisenaan lämpöisenä tai juuri valmistetulla leivällä! Lisää joukkoon vielä vähän hunajaa ja voittaja on selvillä! Säilytä uusi, suljettu määpähkinävoipurkki hätätilanteita varten. Nopea proteiininlähde pahimpaan hätään!

9. Öljy

Ilman öljyä olet pitkälti jumissa lihan ja kasvisten kanssa. Ongelmana on, että öljy eltaantuu nopeasti. Useimpien öljyjen säilytysaika on vain vuoden verran. Jotkut elintarvikeasiantuntijat suosittelevat kasviöljyjen säilömistä purkkeihin, jonka jälkeen ilman/hapen tyhjentämiseen käytetään Food Saverin Jar Sealer-laitetta. Tällä tavoin säilötyt rasvat voivat säilyä tuoreena vuosia, kunhan ne on säilötty viileään paikkaan. Kun rasvat sitten pääsevät aikanaan käyttöön, sinun tarvitsee vain mitata tarvitsemasi määrä reseptiä varten, suorittaa sulatus ja öljy on valmis käytettäväksi. Vaikka moni meistä on siirtynyt pois kasviöljyjen käytöstä, ne ovat luultavasti kuitenkin paras mahdollinen vaihtoehto öljyn säilöntään pitkällä aikavälillä.

10. Kuivapasta

Toinen ateriakaveri ja lapsiystävällinen ruokalaji viikon jokaiselle päivälle. Omat lapseni ovat tottuneet fusillipastaan ranch-kastikkeella. Rakastan Ready Reserve Foodsin kuivattuja munanuudeleita. Keitettäessä nuudelit pääsevät laajenemaan ja muuttuvat paksuiksi, runsaiksi nuudeleiksi, aivan kuten äitini kotitekoiset nuudelit aikoinaan.

+1. Sokeri ja hunaja

Okei, menköön vielä yhdestoista! Tiedän ihmisiä, jotka olisivat kirjaimellisesti valmiita tappamaan oltuaan liian pitkään ilman sokeria! Sekä hunaja että sokeri kestävät loputtomiin.

Leave a Reply