Intin maiharit netistä

Jokaisen miehen unelma: ihka aidot Suomen armeijan maiharit. Nyt unelmistasi voi tulla totta – nimittäin intin maihinnousukenkiä saa nykyään edullisesti netistä. Näillä varsikengillä marssit sujuvat kuin tanssi, pienet loskat eivät haittaa työmatkaa ja kauppareissulla olet kaikkien miesten ja lasten ihannoinnin kohteena (kaikki naiset eivät näitä osaa arvosta…).

Miksi ostaisin?

Moni mies ostaa SA-varsikengät, koska ne ovat legendaariset. Jotkut miettivät mistä sellaiset voi ostaa – kun omat ovat kadonneet (hyi teitä varusmiehiä, pitäkää varusteistanne huolta). Toiset haluavat ne kestävyyden ja mukavuuden takia.

Miksi sitten valita aidot armeijamaiharit eikä jotain kilpailevia tuotteita? Näitä malleja käyttävät kymmenet tuhannet miehet joka vuosi. Kengän malli sopii lähes jokaiseen jalkaan. Muotoiltu kumipohja kestää kovaa käyttöä ja taipuu käytössä vain tarpeellisen määrän. Pohjan muoto yhdessä kumin kanssa takaavat pidon, joka on kovempi kuin anoppisi leipoma pulla äitienpäivänä.

Taistelijan kenkää on tarjolla aitojen armeijamallien lisäksi siis myös erikoisempina versioina. Suomalaisista verkkokaupoista löydät ehtojen M05-jalkineiden lisäksi muun muassa Mil-Tec:n, BW:n, Haix:n, SWAT:n, Chasen ja Airpowerin -laatumaiharit. Nämä vaihtoehdot intin maihareille ovat ihan OK valinta. Emme tuomitse, jos ostat jotkut niistä.

Sopivat täydellisesti:

  • Vaelluksille
  • Metsästykseen
  • Marjanpoimintaan (hyi)
  • Remppahommiin
  • Elokuviin
  • Vapaa-aikaan
  • Ja vaikka petipuuhiin, jos oikein innostut

Emme kuitenkaan suosittele maihareiden käyttöä uidessa.

Varsikenkien hoito

Oikeasta nahkasta valmistetut nahkakengät kannattaa huoltaa säännöllisesti. Näin käyttöikä pitenee ja maiharisi näyttävät aina hyvältä – olitpa metsässä tai kauppareissulla.

Ennen käyttöönottoa

Suurin osa uusista varsi- ja vaelluskengistä on vahattu kevyesti jo valmistusvaiheessa. Voit halutessasi joko vahata kengät uudestaan – tai käsitellä ne ennen käyttöä siihen erikseen tarkoitetulla hoitosuihkeella.

1. Aloita poistamalla irtolika

Käytä joko kuivaa rättiä tai kenkäharjaa. Moni tietysti käyttää tässä hommassa talouspaperia. Sekin on ihan riittävä valinta – mutta kenkäharja on ykkönen.

Tärkeintä on, että et pyyhkiessäsi tai harjatessasi naarmuta pintaa.

2. Suojaa kosteudelta

Kun irtolika on poistettu, suihkuta kengät kosteussuojasuihkeella. Näitä puteleita saa kenkäkaupoista, suutarilta ja isommista ruokakaupoista. Älä laita suihkutinta suoraan kenkään kiinni vaan suihkuta kenkiä noin 15-25 sentin etäisyydeltä. Tavallisesti 2 kerrosta on hyvä valinta. Anna suihkeen kuivua ennen uutta suihkutusta.

3. Lankkaaminen

Kun suihkut on saatu kuivumaan kokonaan on aika ottaa esiin iso tuubi lankkia. Legendaarisin on tietysti armeijan oma SA-Int -lankki, jolla sai tarvittaessa vaikka kaminan syttymään… Mutta muutkin lankkaustuotteet kelpaavat.

Levitä lankki sienellä tai kenkäharjalla koko kenkään. Ole tarkka etenkin sivujen kanssa (että niihin tulee riittävästi lankkia). Muista lankata myös kengänpohjien sivut. Kun lankki on levinnyt, anna sen kuivua noin 10 minuuttia.

4. Kiillotus

Kun lankki on kuivunut, on aika kiillottaa. Käytä vanhaa sukkaa (villasukat on pop), kenkäharjaa tai rättiä. Tee nopeita liikkeitä – toiset suosittelevat pyöriviä, toiset samansuuntaisia.

Muista, että nahka imee usein itseensä paljon kosteutta. Jos olet vaeltamassa, tulee kosteutta varsikenkään usein niin sisä- kuin ulkopuolelta. Kun maihari on litimärkä, vaatii se vähintään vuorokauden kuivuakseen.

Älä laita maihinnousukenkää patterin päälle tai saunaan. Nahka kuivuu liikaa ja menee pilalle. Jos haluat nopeuttaa kuivumista, tunge kenkään sisälle nestettä imevää materiaalia. Esimerkiksi sanomalehteä tai talouspaperia.

Jos joudut käyttämään märkää maiharia syystä tai toisesta, muista vaihta kuivat sukat jalkaan.

Intin kengät tulee säilyttää huoneenlämmössä – ja aina suojassa suoralta auringonvalolta. Paras asento säilytykseen on pystyssä. Voit tukea kenkää erillisellä lepolestillä.

Nyt voit tilata omasi edullisesti netistä. Listasimme ylempänä tässä artikkelissa omat suosikkimme suomalaisten verkkokauppojen piiristä. Suosittelemme tutustumaan aluksi niiden valikoimaan.