Faradayn häkin rakennus ohjeet

Näin rakennat Faradayn häkin – katso ohjeet

Sähkömagneettinen pulssi (EMP) ei ole mikään pikku juttu. Sen päihittäminen on vaikeaa, jonka vuoksi ihmiset pohtivat Faradayn häkin rakennuttamista elektronisten laitteidensa suojelemiseksi.

Sähkömagneettinen pulssi on ilmakehässä tapahtuva ilmiö, joka voi olla pommin, ydinaseen tai muun seurausta. Pulssiaalto voi helposti kattaa kokonaisen mantereen ja tuhota tietokoneiden, moottoreiden, voimalaitosten ja aurinkopaneelien kaltaisten laitteiden elektroniset komponentit.

Vaikka vastaavaa ei ole aiemmin tapahtunut suuressa mittakaavassa, seurauksista on eriäviä mielipiteitä. Yksi asia on kuitenkin varmaa: se elämä, jonka nyt tunnemme, olisi mennyttä hetkessä. Myös läheisin tähtemme aurinko voisi aiheuttaa massiivisia vahinkoja koronapurkauksen (CME) aikana. Tulokset olisivat samanlaisia.

Suojele elektroniikkaa Faradayn häkin avulla

Elämä ilman modernia teknologiaa koituisi kymmenien miljoonien ihmisten kohtaloksi. Tämä tunnustettiin myös hallituksen virallisessa EMP-raportissa.

Jotkut voisivat kuvailla EMP:n jälkeistä maailmaa paluuksi 1800-luvulle, mutta mielestäni tilanne olisi ainakin osittain huomattavasti vakavampi. Meillä ei enää olisi työkaluja, taitoja, tietämystä tai joissakin tapauksissa edes raaka-aineita, jotka toimivat selviytymisemme perustana. Kuinka monta seppää sinä tunnet? Omistatko kenties muutaman härän ja kärryt kulkemista varten? Saatat osata ommella, mutta osaatko luoda vaatteita raakapuuvillasta tai lampaiden villasta? Sähkömagneettinen pulssi pysäyttäisi ajan. Kotoamme löytyvät ruoka, lääkkeet, tarvikkeet ja työkalut olisivat kaikki mitä meillä olisi hetkeen. Jos kaapistasi löytyy 9 pulloa Advilia, saattaisit olla täysin niiden varassa.

Elämä ilman modernia teknologiaa koituisi kymmenien miljoonien ihmisten kohtaloksi
Sähkömagneettisesta pulssista tai koronapurkauksesta ei vielä tiedetä kaikkea. Yksi tapa valmistautua tulevaan on kuitenkin rakentaa yksi tai useampi kontti suojaamaan tärkeitä esineitä 50,000 voltin voiman aiheuttamalta tuholta. Näitä kontteja kutsutaan Faradayn häkeiksi, jotka keksittiin 1800-luvun puolivälissä huippututkija Michael Faradayn toimesta. Onneksemme itse häkkien rakentaminen ei ole homma eikä mikään.

Näin rakennat Faradayn häkin askel askeleelta

Vaikein vaihe laitteidesi suojaamisessa on yksinkertaisesti hommiin ryhtyminen. Muutama rulla raskasta alumiinifoliota, pari pahvilaatikkoa ja galvanoitu teräsrasia riittävät mainiosti oman Faradayn häkkisi luontiin ja elektronisten laitteiden suojeluun sähkömagneettiselta pulssilta.

Alumiinifolio Faradayn häkissä. Yksinkertaisin ja halvin tapa rakentaa Faradayn häkki on käyttää raskasta alumiinifoliota. Käärimällä tavaran useisiin foliokerroksiin, voit suojella omaisuuttasi sähkömagneettisen pulssin haitoilta. Pidä mielessä, että jokainen tavara tarvitsee vähintään kolmen kerroksen verran foliota. Käärinnän tultua päätökseensä saatat huomata, että foliota on joillakin puolilla enemmän kuin toisilla. Tämä ei suinkaan haittaa, kunhan HD-alumiinifoliosta rakennettujen kerrosten määrä ei jää alle kolmeen.

Kolme tai neljä kerrosta foliota on mitä luultavammin riittävästi suojaamaan elektronisia laitteistojasi. TEOTWAWKI*-skenaarion kanssa tämä ei kuitenkaan aivan päde. Varaa korjausliikkeisiin tai toisiin mahdollisuuksiin ei ole, joten on parasta hoitaa asia kerralla kunnolla. Yli neljä kerrosta on luultavasti liikaa eikä se takaa yhtään sen enempää suojaa kuin tavanomaiset kolme kerrosta. Voit kuitenkin lisätä Faradayn häkin tehokkuutta kerrostamalla tai asettamalla foliot sisäkkäin.

Voit esimerkiksi laittaa foliolla päällystetyn laitteesi kenkälaatikkoon tai muuhun foliokääreellä varusteltuun pahvilaatikkoon, ja asettaa laatikon sitten galvanoituun teräsrasiaan tiiviin kannen kera. Halutessasi voit käyttää myös useampia pienempiä teräsrasioita yhden suuremman sijaan. Kolmikerroksisen suojan ansiosta laitteesi selviytyvät todennäköisesti voimakkaammistakin EMP-iskuista.

Kerää tarvikkeesi yhteen

Tarvitset seuraavia tarvikkeita aloittaaksesi Faradayn häkin rakennuksen:

  1. Raskaan alumiinifolion. Tulet tarvitsemaan tätä paljon, joten varauduhan kunnolla!
  2. Joko muovikelmua (Sarania tai vastaavanlaista) tai muovipusseja elektroniikkalaitteiden suojausta varten.
  3. Vaatekappaleita tavaroiden käärimiseen. Tämä on mainio tapa uudelleen käyttää vanhoja t-paitoja, farkkuja ja vaatteita, joista lapsesi ovat jo kasvaneet ohi.

Pahvilaatikkojen koot

Pienet, välttämättömät, elektronisilla komponenteilla varustellut esineet voivat olla kelloradioita, käsisäätöisiä sääradioita, radiopuhelimia, e-kirjoja, mp3-soittimia, jne. Varmista, ettet tarvitse esineitä lähitulevaisuudessa. Jos sinulla ei vielä ole varastoimiasi esineitä kaksin kappalein, tee lista asioista, jotka haluat säilöä Faradayn häkkiisi ja etsi sitten edullisia verrokkeja varastomyynneistä.

Suojele jokaista tavaraa

Käytä galvanoitua teräsrasiaa Faradayn häkin valmistamiseen. Valmistusprosessi on yksinkertainen. Aloita käärimällä esine kankaaseen. Tämä lisää kerroksellisuutta, joka eristää esineen foliosta ja estää teräviä kulmia puhkaisemasta foliota.

Seuraavaksi kääri esine muovikelmuun tai aseta se muovipussiin. Lisää päälle ainakin 3 kerrosta foliota. Käsittele foliota hellästi, jotta se ei pääse repeytymään. Jokaisen esineen ympärillä tulee olla vähintään 3 kerrosta foliota.

Käytä galvanoitua teräsrasiaa Faradayn häkin rakennukseen. Aseta käärityt esineet pahvilaatikkoon ja kääri laatikko kaksinkertaisella foliokerroksella. Kerrostautuminen EMP/CME:tä varten on aivan yhtä tärkeää kuin kerrospukeutuminen talven tuiverruksia varten! Varmista, ettei laatikon ulkopuolelle käytetty folio ole kosketuksissa laatikon sisäpuolella käytetyn folion kanssa. Kun laatikkosi on vihdoin kääritty ja viimeistelty, voit varastoida sen.

Jos haluat varastoida suurempia esineitä tai säilöä lukuisia kohteita kerralla, vuoraa galvanoitu teräsrasia pahvilla. Varmista, ettei mihinkään jää aukkoja. Folioon käärityt esineet eivät saa olla kosketuksissa teräsrasian kanssa. Varmista vielä, että rasian kansi tiivis ja olet valmis.

Leave a Reply