Tilaa turvasuihke netistä

Tilaa lupavapaa turvasuihke netistä

Lupavapaat turvasuihkeet ovat kasvatteneet suosiotaan räjähdysmäisesti. Iltalehden artikkelin mukaan myyntiä on joka puolella Suomea, mutta tietyt kaupungit näkyvät ajoittain myyntitilastoissa piikkeinä. Liekö taustalla esimerkiksi jokin kaupungissa tapahtunut ikävä sattuma vai ovatko ihmiset vain alkaneet puhua toisilleen ja mainostaa tilanneensa turvasuihkeen netistä?

Mikä turvasuihke sitten on? Turvasuihke tai -sumutin on turvallisuustuote, jonka avulla suojaat itsesi oikeudettomien hyökkäysten varalta. Nimensä mukaisesti se on suihke, jota kannata kätevästi mukanasi taskussa tai käsilaukussa.

Mitä turvasuihke tekee?

  • Suihke sokaisee hyökkääjän ja antaa sinulle aikaa paeta paikalta ja soittaa poliisille
  • Värjää päälle käyneen hyökkääjän kasvot kirkkaalla UV-värillä, näin hänet on helppo tunnistaa myöhemmin – jopa viikkojenkin päästä
  • Tarjoaa sinulle varmuuden fyysiseen koskemattomuuteen ja antaa sinulle turvallisemman tunteen

Suuri osa Suomessa myytävistä lupavapaista suihkeista toimii jo noin 3 metrin etäisyydeltä – osa jopa 5 metristä. Näin saat pidettyä etäisyyttä hyökkääjään ja pääset pakenemaan paikalta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Turvasuihkeista kysytään usein paljon ja me ajattelimmekin vastata alla yleisimpiin kysymyksiin.

Saanko minä ostaa turvasuihkeen?

Lupavapaa turvasuihke on kaikkien ostettavissa. Et tarvitse sellaisen ostamiseen tai omistamiseen lupaa viranomaisilta. Voit siis huoletta tilata yhden netistä tai hankkia sellaisen kaupan kivijalkaliikkeestä.

Kannattaa kuitenkin huomata, että suositusikäraja suihkeen ostamiselle on 15 vuotta.

Millaisissa tilanteissa turvasuihketta saa käyttää?

Vain itsepuolustukseen. Turvasumutin ei ole mikään lelu ja sitä ei missään nimessä tule käyttää ihmisten kimppuun hyökkäämiseen. Sumutetta tulee käyttää vain, kun olet itse välittömän fyysisen uhan alla.

Jääkö suihkeesta pysyviä haittoja?

Ei jää. Oikein valmistetun ja virallisia säännöksiä noudattavan tuotteen vaikutus on väliaikainen ja poistuu muutamassa minuutissa väriä lukuun ottamatta. Osta siis turvasuihke luotettavalta taholta, jotta saat varmasti turvallisen tuotteen – älä osta turvatuotteita katukaupasta tai tutuiltasi.

Voiko turvasuihke sokaista?

Suihke ei jätä pysyviä vammoja eikä täten myöskään sokaise ihmistä pysyvästi. Eri tuotteissa vaikuttava aine voi vaihdella, mutta usein teho perustuu mentholiin.

Onko turvasumutin kertakäyttöinen?

Riippuen tuotteesta. Tavallisesti Suomessa myytävät sumuttimet toimivat niin kauan kuin purkissa vain riittää ainetta ja painetta. Jos joudut käyttämään suihketta, suosittelemme sinua kuitenkin tilaamaan uuden, jotta jos joudut uudestaan fyysisen uhan alle, ei suihke ainakaan pääse loppumaan.

Lähteekö suihkeen väri pois pesemällä?

Jälleen riippuu hieman tuotteesta. Kaikissa turvasuihkeissa ei edes ole väriainetta. Jos ostat värillisen suihkeen, tavallisesti väriaine ei lähde pesemällä pois, mutta katoaa ja kuluu noin 3-5 päivän kuluessa. Jos ostat UV-värillä toimivan turvasuihkeen, voidaan UV-väri tunnistaa hyökkääjän kasvoista vielä pitkään silmällä näkyvän värin häviämisen jälkeen.

Voinko ottaa suihkeen lentokoneeseen?

Sumuttimen voi laittaa ruumaan meneviin matkatavaroihin. Sitä ei kuitenkaan saa kuljettaa käsimatkatavaroissa. Kannattaa varmistaa kuljetus vielä käyttämältäsi lentoyhtiöltä.

Yhteenveto

Lupavapaa turvasuihke on henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu turvallisuustuote, joka antaa sinulle suojaa fyysistä hyökkäystä vastaan. Suihkeen avulla sokaiset hyökkääjän muutamaksi minuutiksi ja saat näin aikaa paeta pois paikalta ja soittaa poliisille.

Leave a Reply