Vaihtoehtoiset käyttätavat kahville

5 vaihtoehtoista käyttötapaa kahville

Ah, tuo jumalten manna. Kahvi. Me suomalaiset rakastamme sitä mustaa suloista nektaria. Kahvi käynnistää päivämme ja auttaa jaksamaan.

Mutta sille löytyy myös monia vaihtoehtoisia käyttötapoja. Me päätimme listata 5 mielenkiintoisinta!

1. Kompostiin

Kahvinpurut lisäävät kompostisi hapokkuutta. Happamuus houkuttaa matoja ja karkottaa samalla isokokoisempia haittaeläimiä.

Muista, että kahvi lasketaan niin sanotuksi ”vihreäksi” aineeksi kompostissasi. Jos siis yrität pitää ns. ruskean ja vihreän aineksen tasapainossa, ei kahvi väristään riippumatta kuulu ruskeaan ainekseen.

2. Lannoitteena

Kahvissa on sekä typpeä että kaliumia. Molemmat antavat hyvän buustin kasvien kasvuun. Jos haluat vielä lisätehoja kasvuun, käytä kasvimaallasi kahvin lisäksi limeä tai polttopuista saatua tuhkaa fosforin ja kalsiumin lisäämiseksi. Samalla kahvin hapokkuus pitää tuholaiset poissa.

3. Hajujen poistoon

Kahvinpurut imevät itseensä hajuja tehokkaasti. Jos siis jääkapin haju alkaa etoa, laita pari kupillista puruja avoimeen astiaan ja laita astia jääkaappiin. Voit käyttää puruja noin pari viikkoa kerrallaan, jonka jälkeen ne kannattaa tunkea kompostiin.

4. Pesuaineena

Ei ihan se käyttötarkoitus, joka kahvista ensimmäisenä tulee mieleen. Kahvinpurut kuitenkin toimivat kotitekoisena kuorinta-aineena, jonka avulla poistat ihostasi kuolleita ihosoluja. Samalla kahvin sisältämä kofeiini voi osittain imeytyä ihosi läpi ja auttaa muun muassa kasvojasi näyttämään virkeämmiltä – nyt myös ulkoisesti nautittuna!

5. Maksuvälineenä

Nyt mennään taas synkkiin aiheisiin. Jos yhteiskunta joskus ajautuu kaaokseen, on kahvi varmasti yksi halutuimmista nautintoaineista alkoholin ohella.

Jokainen itseään preppaajaksi kutsuva pitääkin kaapissaan aina pari ylimääräistä kahvipakettia odottamassa. Kun ”Shit Hits The Fan”, voi kahvilla ostaa itselleen ruokaa, turvaa tai vaikka kyydin haluamaansa paikkaan.

Leave a Reply