Tapoja käyttää ilmastointiteippiä selviytymiseen

11 tapaa käyttää ilmastointiteippiä (”jesaria”) selviytymiseen

Oletko joskus nähnyt miten McGyver tekee korjaa ilmastointiteipillä lentokoneen moottorin tai yhdistää sitä suklaaseen ja räjäyttää kokonaisen tehdashallin?

Ihan tällaisiin urotekoihin ns. ”jeesusteippi” ei oikeasti pysty – mutta me keräsimme 11 hyvää tapaa käyttää teippiä selviytymiseen!

Näin jesari auttaa!

 1. Korjaa teltta: Avaat pussukat ja RÄPS! Teltassa on pitkä repeämä. Ei hätää – ilmastointiteippiä vain repeämän molemmille puolille. Ötökät ja kosteus pysyvät tehokkaasti pois.
 2. Tee kuivatusnaru: Etkö saa vaatteitasi mihinkään roikkumaan? Kierrä tai taittele piiiiitkä pala jesaria kapeaksi naruksi ja kiinnitä se päistään puihin (lisäjesarilla tietysti).
 3. Paikkaa makuupussisi: Jos joudut nukkumaan ulkona paljon, voi makuupussiisi osua kiviä ja keppejä. Pienet reiät on helppo tilkitä teippipalalla.
 4. Pelasta onkivapasi: Katkennut tai haljennut onkivapa on helppo kursia kasaan isolla kasalla jesaria. Vahvista liitosta asettamalla ensimmäisen teippikerroksen molemmille puolille erilliset tukivarret, jotka teippaat vielä erikseen kiinni vapaasi.
 5. Tee keihäs: Perinteinen metsästysväline! Teippaa retkipuukkosi kiinni suoraan ja kestävään keppiin. Noin, nyt sinulla on pitkävartinen keihäs, jolla metsästät ja puolustat itseäsi!
 6. Kyhää hätämajoitus: Jeesusteipistä on paljon apua, kun sinun pitää saada suojaa itsellesi. Yhdistä luonnon antimia, roskasäkkejä ja vaikka makuupussisi suojaa valmistaaksesi kestävän suojan.
 7. Tue nilkkasi: Astuitko vikaan ja nilkkasi nyrjähti? Jesari on riittävän tukevaa: kierrä muutama kierros teippiä nilkkasi tueksi.
 8. Suojaa haavat: Jäivätkö sidetarpeet kotiin? Taita pieni pala paperia tai puhdasta vaatetta haavan päälle ja aseta päälle jesaria. Varmista, että teipin liimapinta ei osu haavaan.
 9. Korjaa vaatteesi: Jos ompeluvälineitä ei ole tarjolla, on ilmastointiteipillä helppo hoitaa vaatteiden väliaikainen korjaus. Etenkin päällimmäisten kerrosten tulee olla vesitiiviitä – joten teippaa reiät umpeen molemmilta puolilta.
 10. Käytä käsirautoina: Onko sinun oman turvallisuutesi kannalta välttämätöntä saada joku riehuja aisoihin? Ilmastointiteippi soveltuu kätevästi käsiraudoiksi.
 11. Merkitse reittisi: Etkö tiedä mihin olet menossa – ja haluaisit löytää samaa reittiä takaisin? Merkitse kulkureittisi selvästi jesarilla. Itse teemme ”lippuja” eli taitamme oksan ympäri teippiä niin, että sitä jaa 5-10 senttiä lepattamaan tuuleen.

Leave a Reply